* این نوشتار از دکتر علی متولی زاده اردکانی (متخصص ژنتیک و زیست فناوری) است که در آبان ماه سال 1394 در سه شماره از رومه اطلاعات چاپ شده است.

لینک منابع در پانوشت موجود است.


بخش نخست: محصولات تراریخته؛ خوب، بد، زشت .؟

در طول دو دهه گذشته محصولات دستکاری شده ژنتیک(تراریخته) در چند نوع ذرت، سویا، کانولا و پنبه به بازار جهانی وارد شده است که در مجموع 99 درصد مساحت زیر کشت این نوع محصولات در جهان است و تقریبا 100 درصد این محصولات دستکاری شده ژنتیک دارای ویژگی مقاومت به ه و یا علف‌کش هستند. 

در طول دو دهه گذشته فقط 10 کشور در جهان 98 درصد مساحت زیر کشت این محصولات و سه کشور آمریکا، آرژانتین و برزیل 75 درصد از کل این مساحت را درخود جای داده‌اند. محصولات دستکاری شده ژنتیک تقریبا بر روی 4 درصد از کل زمین‌های قابل کشت در جهان و با کمتر از یک درصد از کل کشاورزان جهان کشت شده است. در این دو دهه شواهد و مطالعات زیادی در زمینه اثرات محیط زیستی و سلامت محصولات کشاورزی دستکاری شده ژنتیک انجام شده است که در مجموع منجر به تصمیم 21 دولت در جهان (سوئیس، آلمان، اتریش، ژاپن، ایرلند شمالی، فرانسه، ایتالیا، روسیه، نیوزلند، لاتویا، لیتو نیا، هلند، اسکاتلند، لهستان، اسلو وانی، کروواسی، صربستان، مجارستان، یونان، بلغارستان، لوکزامبورگ،) در عدم کاشت این محصولات و بعضا استفاده محدود از این محصولات در کشورشان شده است.

ادامه مطلب

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پیکو گیم مشهد امروز Tyler اجاره مسکونی زعفرانیه bn مرکز خرید عسل طبیعی کوهستان دکتر عموشاهی شیوا رایانه Lisa bina holding پکیج تابان